Dotace

Starší příspěvky

Jazyková učebna

Obec Stará Ves n. O.

Školní výlet našich deváťáků

Na naší škole máme velmi pěknou tradice, poslední – devátý rok jezdit na třídenní výlet do našeho hlavního města Prahy.

Ve dnech 8. až 10. června 27 deváťákům s p .uč. třídní Janou Boháčovou a p.uč. Hanou Cholevovou vyšlo krásné počasí. Mottem školního výletu bylo “Praha pěšky”. Avšak, někteří žáci to pojali “Praha v sedě” ….tj. kde byla možnost si sednout, tam se sedlo!

První den jsme zvládli patnáctikilometrovou túru na Pražský hrad, Petřínskou rozhledu a bludiště, Střelecký ostrov a Národní třídou zpět na Václavské náměstí, kde jsme nedaleko bydleli v Hostelu na Jindřišské ulici. 

Druhý den (brzy dopoledne) jsme si užili skoro prázdné uličky v centru Prahy. Podívali jsme se do podzemí i “nadzemí” Staroměstské radnice, pokochali jsme se výlohami Pařížské ulice a vytouženě opět sedli na oběd. V odpoledních hodinách jsme absolvovali prohlídku Muzea Karlova mostu a krásnou projížďku loďkou do “Čertovky”. Ve večerních hodinách jsme strávili hodinu v maličkém divadle Hilt na představení Fantom a náročný dlouhý den jsme zakončili procházkou noční Prahou. Třetí den byl odpočinkový. Prohlédli jsme si historické prostory a nahlédli do několika expozic opraveného Národního muzea. Prozkoumali některé pasáže u Václavského náměstí. V odpoledních hodinách jsme si ještě užili atmosféru našeho velkoměsta a vlakem v “kupéčkách” zamířili zpět do Ostravy. Foto

Jana Boháčová