Dotace

Starší příspěvky

Jazyková učebna

Obec Stará Ves n. O.

Informace k energetickým nápojům

Vážení rodiče, v souvislosti s aktuální zprávou bych Vás ráda informovala o zvýšené oblibě energetických nápojů u naších žáků. V současné době se na trhu objevil nový energetický nápoj PRIME. K sehnání jsou 2 varianty, a to s kofeinem a s draslíkem. Obě řady mají negativní dopad především na děti. Kofeinová varianta obsahuje víc než 200mg kofeinu (4 espresa), hydratační varianta obsahuje izoleucin, leucin a valin – tedy látky nevhodné pro děti mladší 18 let.

Zdůrazňujeme, že za propagací nápoje PRIME stojí influenceři, jako jsou například Logan Paul a KSI. Jejich popularita a vliv na mladé lidi mohou být důvody, proč je PRIME mezi mladistvými tak oblíbený. Bohužel, mnoho dětí a mladistvých nemá dostatek informací o tom, jaké mohou být důsledky konzumace takových nápojů.

Všechny varianty energetických nápojů představují zátěž na srdce, krevní oběh a soustředěnost.

Jelikož jsme u žáků zaznamenali, že v době polední pauzy nebo ráno nakupují v místních obchodech energetické nápoje, rádi bychom vás upozornili, že tyto nápoje nejsou pro děti vhodné.

Jejich zákaz je prozatím v jednání, do té doby vás prosím, abyste dávali pozor na to, co vaše děti konzumují, a pokud je to možné, omezili jejich přístup k energetickým nápojům. Je důležité, že s vašimi dětmi diskutujete o potenciálních rizicích spojených s konzumací těchto nápojů a podpořili je v hledání zdravějších alternativ.

 

S přáním hezkého dne

Stejskalová Zuzana